Australien "Oversvamningarnas land"

Hej alla goa och glada!

Jag (Markus) tankte beratta lite om vad som hander har nere i oversvamningarnas land. Oversvamnigen i Brisbane ar fortfarande kritisk och fran de senaste nyaheterna jag (Markus) har hort ar det nu 16 personer som strykit med i oversvamningen. Men som ni redan vet valde vi att stanna i Sydney vilket vi ar glada for. I och med att vi vill resa upp langs ostkusten maste vi nu ta hansyn till oversvamningen och vanta tills krisen ar over. Medans vi vantar pa det ar vi kvar i Sydney och jobbar och gor det som Sydney har kvar att erbjuda och det vi inte kan fa nog av:). 

Jag, Mattias, Andreas och Kristian jobbar pa som vanligt aven om det har varit lite daligt med arbete nu direkt efter nyar, men vi hoppas och tror att det ska bli mer jobb framover. Sanna och Hanna letar fortfarnade jobb men har nu fatt nagra jobberbjudande. Dock har det bara varit forsaljningsjobb vilket dom inte verkar vara sa fortjusta av. Aven vi killar borjade vart jobbsokande i samma ande och var pa intervju for "milkman" vilket gar ut pa att man ska knacka dorr och salja mjolk, smor, ost och liknande. Men efter att ha vart pa intervju och genomgang kande vi att det inte var nagot for oss. 

Forutom att jobba har vi rutiner som att ata tisdagspizza pa Dominos (billigare pa tisdagar) och se pa bio (ocksa billigare pa tisdagar) vilket gor tisdagarna till en av veckans favoritdagar. Idag(tisdag) blir det nog dock ingen bio for min del da vi var och sag "Fighter" igar (var "forbio",extra billig). Kan forovrigt rekomendera denna film, den var riktigt bra vilket jag tror mina kara vanner ocksa kan halla med om. En intressant fraga ar bara om den har kommit ut i Sverige an;).

Utover det fick jag i lordags antligen se hur bra australiens basta liga ar pa fotboll. Vi var och sag Sydney mot Melbourne pa Sydney Fotball Stadium. Sydney och Melbourne ar Australiens storsta stader(aven om Canberra ar huvudstaden) och det ar darfor stor rivalitet mellan lagen ocksa. Efter att ha bott i Sydney sa lange har man blivit lite "småkär" i Sydney vilket gjorde att man sjalvklart holl pa Sydney;). For dom som ar intresserade verkar tyvarr  inte fotboll vara det Sydney ar bast pa vilket gor att dom legat sist en stor del av sasongen. Dock har det gatt battre pa slutet vilket har gjort att dom ocksa har lamnat jumboplatsen och borjat sin klattring i tabellen. Darfor hade vi anda forhoppningar om att dom skulle kunna sla Melbourne som forovrigt ligger i mitten av tabellen. Matchen slutade 1-1 vilket nastan kandes som en seger efter att Sydney kvitterat i sista minuten. Bilder fran matchen kommer laggas upp inom kort tillsammans med andra fina bilder:). 

Tills vidare far ni ha det kanon hemma i Sverige och lova att vara snalla mot varandra! En kram kan vara mycket vard i vinterkylan!

Take care

// Markus 
   


Kommentarer
Postat av: Anne Grethe

Vad roligt att höra från er igen!För oss trogna läsare av eran blogg blir man ju jätteglad när något nytt har kommit!

Fick titta på min norska svägerskas bilder på Facebook i mellandagarna,och det var roligt att se er!Men det låter bra att ni även tänker lägga ut några på bloggen!

Annars har släktningar,grannar och kompisar hört av sig i dessa tider av översvämning,och det känns bra att ni är kvar i Sydney!

Här njuter vi av vinter och snö;i alla fall jag och alla barn!

2011-01-18 @ 11:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0