På plats! Till 75% i alla fall...

Efter drygt 30 timmars flygresa, inkluderad lite väntetid på flygplatser, så är jag (Kristian), Mattias och Andy på plats i Sydney! Dock inväntar vi fortfarande Markus som, så vitt vi vet, sitter i Oman och väntar på ett flygplan att få plats på. Som vi fattat det så dyker han upp om två dagar men det återstår att se...

Resan började med att vi var nära att missa planet från Landvetter (varför vara förvånad när Andy och Kristian reser tillsammans, tur att Mattias styr upp...). Vi inledde med att beställa mat på en resturang och kom inte på förän en stund efter beställningen att flyget har sista incheckning om 10 minuter. Men så fort maten anlände så slog vi rekord i att äta upp den och satte fart mot gaten. Som tur är så är Landvetter en liten flygplats så vi kunde snabbt ta oss dit.
Samma sak kan man inte säga om flygplatsen i Bryssel. Som vanligt dåligt beräknad tid och en lång promenad, samt fördröjning i säkerhetskontrollen, gjorde att vi var bland de sista som kom till gaten. Jag gick på lite innan Andy och Mattias, och letade upp min stol i det stora planet och satte mig tillrätta och tog av skorna. Lagom till att de slank av så ringer de snabba killarna och Andy förklarar att jag måste skynda mig upp med en mapp som Andy givetvis hade i min väska eftersom det krånglade med Andys visum. Helt underbart.

Efter lite problem att komma av planet så sprang jag upp till terminalen med mappen och möts av Andys röst, "eey det e lugnt mannen". Så problemen började tidigt, men det löste sig som tur var till slut.
Vidare åkte vi till Abu Dhabi där vi spenderade ungefär tre timmar innan sista flygresan på 14 timmar. Det gick dock fint då stolarna var annat än de trånga utrymmena som ni som flugit med Ryan Air känner igen. Samt att det fanns gott om filmer, serier, musik, spel osv. att roa sig med i den egna tv som alla passagerare hade.
Väl på plats i Sydney så tog det två timmar(!) att ta sig ut från flygplatsen då Australien uppenbarligen har misstankar om att alla är terrorister så säkerhetskontroller fanns det gott om. Det visade sig även att min väska blivit kvar i Abu Dhabi och skulle komma först nästa dag. Pga att det tog så lång tid för oss inne på flygplatsen så åkte de som skulle hämta oss ifrån oss. Men det löste sig med gratis resa till vandrarhemmet ändå. På plats där gjorde dubbelbokningar av rum att Andy och Mattias fick sällskap av en fransmann, två fransysskor och en till tjej med en för tillfället ökänd nationalitet. Att dömma från grabbarna i det rummet så verkar de inte ha hamnat i det mest sociala rummet. Annat är det för mig som hamnat med två trevliga engelsmänn. Där en av dem redan haft en dröm om att jag fyllde år och hela hans familj var på plats och sjöng för mig. Lite skrämmande... Fast jag får snart sällskap av Markus i rummet när han nu dyker upp.

Vidare så har vi inte gjort speciellt mycket egentligen. Spanat in Opera huset, guidat oss själva lite i Sydney, handlat lite smått, samt spanat in Champions League imorse vid 04.30. Inte ska man undgå Europeisk fotboll bara för att man hamnat på andra sidan jorden med åtta timmars förskjutning! För tillfället sitter vi på ett Internet cafe (var sitter appostrofen på ett internationellt tangentbord? Någon?) där vi möttes av trevlig kille. "Where are you from?", "Sweden", "Åh, Sweden, alla som inte dansar är våldäktsmänn (sjungande), great music in Sweden!". Lite kul att musiken som knappt får plats på svenska nattklubbar tydligen spelas på andra sidan jorden.

För tillfället krossar vi vädret i Sverige med molnfri himmel och skön värme (som jag dock inte kan nyttja med shorts eftersom min väska med kläder är i jävla Abu Dhabi). Håll er uppdaterade här i fortsättningen så har ni koll på vad vi sysslar med medan ni fryser bakdelen av er i Sverige. :)

Dags för The Warriors Down Under att gå ut i strid!
Hej så länge!

//Kristian

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0