Snabbsammanfattning!

Nu har våran blogg den senaste tiden dött ut något så brutalt att det gått strax över en månad sedan senaste inlägget. En månad i Sydney kan man säga väldigt mycket om men jag (Kristian) ska få till en väldigt snabb sammanfattning av senaste tidens händelser.

Som kanske nått fram till några av er så har vi fått ytterligare tillskott till gänget då Hanna (Mattias flickvän) och hennes kompis Sanna kom ner till Sydney för ca två och en halv vecka sedan. Väldigt trevligt på alla sätt!:) Trots att namnen Hanna och Sanna innebär vissa språkproblem för mig, men jag jobbar på det.
Strax efter att de kom ner så gick samtliga (plus lite andra svenskar, jag var dock inte med) på U2 konsert. Samma arena som jag, tillsammans med annan svensk från Sundsvall, var på Guns N' Roses konsert. Både GnR och U2 har varit riktigt bra och kul! Dagen efter bar det av för en helt galet bra Linkin Park konsert. Längst fram lyckades jag, Andy och två andra svenskar som vi hade sällskap av, tränga oss. Det blev ett jäkla trängandes och några kilo hade man absolut hunnit svettas bort, men det var hur bra som helst på alla sätt trots det mindre kriget som ägde rum framför scenen.

Vidare så har vi ju också firat jul här nere! Vi förberedde julfirandet med att åka till IKEA och inhandla gravad lax, pepperkakor, glögg, juleskum, sill, knäckebröd och gifflar, för att försöka få in lite svensk julstämning. Vi tog oss även en lunch som bestod av köttbullar och potatismos. Hanna fick dock ett litet minus i protokollet då hon bytte ut moset mot pommes frites... Väl på julafton så firade vi med att göra en svensk julmiddag på hostelet. Senare på kvällen bar det av till svenska kyrkan för att spana in Kalle Anka! Vi hade även planer på att äta där, men eftersom vi redan käkat på hostelet så lät 25 dollar lite mycket så vi spolade de planerna och gick tillbaka till hostelet för att avsluta julafton där.

På juldagen så var Andreas, Markus och deras skånske rumskamrat (Inte min och Mattias längre då vi har bytt till två olika rum) på Bondi Beach och glassade. Mattias, Hanna och Sanna var med ett gäng andra svenskar på Coogee Beach. Medan jag höll till på ett evenemang kallat "Sunburnt" i Bondi området med andra svenskar, tyskar, engelsmänn, fransmänn och allt vad det heter. Riktigt lyckad juldag för alla, trots att vi höll till på olika platser. Vidare så flyter vädret på här nere och det blir definitivt inte kallare. Dock har vi risigt väder idag och det känns nästan som en varm höstdag i Sverige. Dock ganska skönt att för en gångs skull inte gå runt och vara varm hela tiden.

Hoppas det gav en liten inblick i hur vi har det här nere i Sydney. Ska försöka få till mer inlägg nu längre fram. Vi ska i de närmsta dagarna bestämma hur planerna ska se ut för kommande veckor/månader i Australien, och när vi har något intressant att rapportera så slänger vi upp det här. Ska få in en och annan bild också!

Ha de bra, och (försenad) God Jul och ett kommande Gott Nytt År!
/Kristian

Kommentarer
Postat av: Yngvar

Håper du trives i Australia..har nettopp sett filmen fra England som dere laget, den var knallbra. Du må sende kopi til Barnet, Hysen og Wimbledon... Godt nytt år önskes fra favorittonkelen i Norge !

2010-12-29 @ 17:13:02
Postat av: Bei og bæfa,Anne Grethe og Gabriel

Godt nytt år ønsker vi som er i Nord-Norge.Her er det mye snø og minus 16 grader i dag.

Hyggelig å lese om julefeiring;håper det ikke går en måned til neste innlegg!

Vi ser fram imot bildene.....

2011-01-04 @ 21:45:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0